Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός . . .

Ο Δήμος Ωρωπού δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός . . .

    Πολύς λόγος έγινε και πολλά δημοσιεύματα αναρτήθηκαν για τη κοπή – κλάδεμα των δέντρων στο Δήμο Ωρωπού. Πολλοί διαφώνησαν και κάποιοι συμφώνησαν με τον τρόπο  που έγιναν αυτές οι εργασίες.
    Κανείς όμως δεν μας είπε , με ποια μελέτη  και με ποιον σχεδιασμό έγιναν οι κοπές – κλαδέματα αυτών των δέντρων.
  • Ποιος αποφάσιζε ποια δέντρα θα κοπούν;
  • Ποιος αποφάσιζε πόσα δέντρα θα κοπούν;
  • Πως ήρθε ο συγκεκριμένος εργολάβος πριν από περίπου 40 ημέρες , εγκαταστάθηκε και άρχισε να κόβει δέντρα στο Δήμο Ωρωπού;
  • Με ποια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η δαπάνη;
  • Με ποιόν διαγωνισμό ανατέθηκε το έργο;
  • Ποιος αποφάσισε για το κόστος κλαδέματος του κάθε δέντρου;
  • Ποιος αποφάσισε για το συνολικό κόστος αυτών των εργασιών ;
    Και ΞΑΦΝΙΚΑ , ενώ τα κλαδέματα έχουν τελειώσει τη Δευτέρα 14/11/2016 εμφανίζεται στο Διαύγεια η 123/2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού  με την οποία εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης για την κοπή των δέντρων στο Δήμο Ωρωπού στα πλαίσια των περιβαλλοντολογικών δράσεων .       (Ημερομηνία ανάρτησης 14/11/2016 – ΑΔΑ 7ΖΡ10Ξ5Π-7Ω8 )
    Στη συνέχεια με την απόφαση 75 όπως αναφέρεται στο Διαύγεια ή 95/2016 όπως αναφέρεται στο έγγραφο ,απόφαση του Προέδρου του  Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού  , κ. Τόλια Μιχάλη, γίνεται ‘’απ’ ευθείας ανάθεση για την κοπή των δέντρων.’’        (Ημερομηνία ανάρτησης 14/11/2016 – ΑΔΑ 7ΖΞΘΟΞ5Π-ΦΑ3)
    Τέλος , μετά την όχλησή μας προς τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού  , την Τρίτη 15/11/2016 εμφανίζεται στο διαύγεια η Α.Α.Υ. 139/2016 – ΑΔΑ 65090Ξ5Π-15Ω η οποία βέβαια έπρεπε να είχε προηγηθεί της απόφασης της απ’ ευθείας ανάθεσης του Προέδρου!
    Όπως γίνεται αντιληπτό , η Δημοτική αρχή μέσω του Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού, κ. Τόλια Μιχάλη προχωρά στην απ’ ευθείας ανάθεση ενός έργου το οποίο έχει ήδη τελειώσει. Ανατέθηκε στον εργολάβο χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού  , χωρίς να υπάρχει απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας & Ζωής και χωρίς έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών ώστε να χορηγηθεί άδεια.
    Επίσης , δεν υπήρξε καμία μελέτη που να καθορίζει πόσα και ποια δέντρα θα πρέπει να κοπούν και πόσα χρήματα θα πληρώσει ο Δήμος Ωρωπού για αυτές τις εργασίες. Αυτό που υπήρξε είναι η αύξηση του κωδικού 10.6474.0001 «Έξοδα περιβαλλοντολογικών  εκδηλώσεων » του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ωρωπού  με επιπλέον 30.000 ευρώ .  Η 1η απ’ ευθείας ανάθεση έγινε τη Δευτέρα .
    Άραγε στις πόσες χιλιάδες ευρώ θα σταματούσαν οι απ’ ευθείας αναθέσεις για την κοπή δέντρων;
    Πρέπει επιτέλους κάποιοι να σταματήσουν να διαχειρίζονται το Δήμο Ωρωπού σαν να είναι «τσιφλίκι» του παππού τους.
    Πρέπει οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής  να καταλάβουν ότι τα λεφτά που διαχειρίζονται έχουν με κόπο και στερήσεις πληρωθεί από τους Δημότες του Ωρωπού και δεν μπορούν να τα σκορπούν όπως << γουστάρουν>>  χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
    Να είναι σίγουροι ότι και λογαριασμό θα δώσουν και η νομιμότητα θα εφαρμοστεί.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ    ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΝΩΝΤΑΣ)  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ     
                    
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔYΑΣΜΟΥ    ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔYΑΣΜΟΥ             ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔYΑΣΜΟΥ             
 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ    ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ       ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου