Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Καθημερινή διαδικτυακή παρέμβαση



 Εφημερίδα Ασωπός

Καθημερινή διαδικτυακή παρέμβαση

Από το F/B και την διαδικτυακή σελίδα του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κωνσταντίνου Δέδε, «κλέψαμε» το μικρό αυτό κείμενο, το οποίο όμως είναι πολύ σπουδαίο γιατί αφορά την ενημέρωση των Δημοτών για τα πεπραγμένα άλλα και τα σχέδια και τις προθέσεις των υπευθύνων του δήμου για το μέλλον του τόπου μας και μάλιστα από τον πλέον κατάλληλο προς τούτο, καθ’ ύλη αρμόδιο.
Παραβλέποντας τις «λογοτεχνικές» ατέλειες του κειμένου, (τεχνικό θέλουμε για τα έργα και όχι λογοτέχνη), στεκόμαστε στην ουσία της κίνησης την οποία εξαίρουμε γιατί επιτέλους ο Δημότης Ωρωπού ενημερώνεται. Ο τομέας της ενημέρωσης των Δημοτών πάσχει σοβαρά έτσι απλά χωρίς σκοπιμότητα είμαστε βέβαιοι από αμέλεια και μόνο, τόσο του δημάρχου όσο και των καθ’ ύλη αρμοδίων κι εννοούμε βεβαίως τους αντιδημάρχους, οι οποίοι έχουν την εντύπωση πως λέγοντας δυο λόγια στα Δημοτικά Συμβούλια, έχουν καλύψει τις ανάγκες ενημέρωσης και επικοινωνίας του Δημότη. Τους διαβεβαιώνω ότι οι ενημερώσεις στα Δημοτικά συμβούλια, αρχειοθετούνται στα Πρακτικά των συνεδριάσεων και στους δημότες μένουν τα «ξεπουπουλιάσματα» και οι κορώνες στις οποίες με πάθος επιδίδονται κατά κανόνα οι αιρετοί μας. Τρίπλα επιπέδου Μέσι η κίνηση του Δημάρχου να απαντώνται γραπτά οι «ανακοινώσεις - ερωτήσεις», γιατί είχε παραγίνει το κακό με τις επί παντός επιστητού μεν αλλά και με ουδεμία σχέση με τα υπό συζήτηση θέματα των συνεδριάσεων, ανακοινώσεις των παρατάξεων αλλά και μεμονωμένων των αιρετών μας. Για να μη πλατειάζουμε, το πρόβλημα της ενημέρωσης των δημοτών, παραμένει ανοικτό και οξύ για τη δημοτική αρχή και χρήζει άμεσης επίλυσης, προκειμένου να αποφεύγεται η παραπληροφόρηση του δημότη η οποία δίνει και παίρνει, εγκαταλελειμμένη σε νοσηρές φαντασίες ή και σκόπιμα παραποιημένη από τους έχοντες αντιπολιτευτικό συμφέρον από την παραποίηση της αλήθειας.  Λύσεις υπάρχουν, η Δημοτική αρχή έχει πληθώρα ικανών στελεχών αλλά και «φίλα προσκείμενων εντύπων και διαδικτυακών sites», να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο δύσκολο αυτό έργο, έτσι ώστε η ενημέρωση του δημότη να μην είναι εγκαταλελειμμένη στη σκοπιμότητα η και την ιδιοτέλεια  του οποιουδήποτε «Ασωπού», για να περιοριστώ στα μετερίζια μου.

ΥΓ
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν κατατάσσουμε την αφεντιά μας στα «φίλα προσκείμενα» έντυπα, παραμένοντες πιστοί στη προσπάθεια αντικειμενικής ενημέρωσης και αποφυγής των λαθών που συνόδεψαν το ερασιτεχνικό καθ’ όλα ξεκίνημα μας. Έχουμε εγκαινιάσει μια διαφορετική στάση που να διέπεται τόσο από το σεβασμό που οφείλουμε στις δημοκρατικές επιλογές των συνδημοτών μας, αλλά και από την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση που απαιτεί η δεοντολογία μιας αδέσμευτης και ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.


Καλημέρα,
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 και έως σήμερα καταφέραμε να εντάξουμε στη Περιφέρεια Αττικής για χρηματοδότηση έργα ύψους 15.000.000 ευρώ περίπου για τον Δήμο Ωρωπού.

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ 2016
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1.      Έργα οδοποιίας για τη ολοκλήρωση του έργου: Δίκτυο Αγωγών όμβριων στη περιοχή Άγιος Κωνσταντίνος Δήμος Ωρωπού 2.500.000 ευρώ .
2.      Κατασκευή συμπλήρωσης δικτύου ύδρευσης παραλιακής ζώνης Καλάμου, στη περιοχή  Χιλιοπόταμος  1.853.610 ευρώ.
3.      Κατασκευή Δικτύου αποχέτευσης όμβριών ανατολικού τμήματος οικισμού Ωρωπού του Δήμου Ωρωπού 2.339.706 ευρώ.
4.      Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης στη περιοχή νότια των οδών Γαζίας και Μιμόζας του οικισμού Βαρικό του Δήμου Ωρωπού (Β΄ Φάση) 251.965 ευρώ. 4.
5.      Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Ωρωπού 1.788.200,09 ευρώ
6.      Μελάτη αποχέτευσης ακαθάρτων και ΙΕΕΛ των οικισμών Αυλώνος, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Νέων Παλατίων, και Χαλκουτσίου Δήμου Ωρωπού (χρηματοδότηση μελέτης) 500.000 ευρώ.

ΕΡΓΑ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ 2017
ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1.Κατασκευή Παραλιακού πεζοδρομίου Ν. Παλατίων – Μαρκοπούλου 1.150.000 Ευρώ.
2. Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό του Δήμου Ωρωπού         1.620.680 ευρώ.
3. Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Ποσειδωνίας – κυψέλης παραλιακής ζώνης Καλάμου στο Δήμο Ωρωποί 1. 326.800 ευρώ.
4. Κατασκευήν Δικτύου αποχέτευσης όμβριων οικισμού Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού  1.029.200 ευρώ.
5.Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου Δ.Κ. Χαλκουτσίου – Τ.Κ. Συκαμίνου του Δήμου Ωρωπού 674.560 ευρώ.

 Με συνέπεια,  πολλή δουλειά και διαρκή παρουσία σε όλες τις υπηρεσίες και τα κέντρα λήψης αποφάσεων , αφού πρώτα μελετήσαμε και αξιολογήσαμε τις ανάγκες του δήμου μας και βάσει τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, ερχόμαστε σήμερα να υλοποιήσουμε . παράλληλα δουλεύουμε και σε άλλα έργα με ώριμες πλέον μελέτες έτοιμα να χρηματοδοτηθούν μόλις υπάρξει πρόγραμμα χρηματοδότησης. Μέσα στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες καταφέραμε να καταστήσουμε τον Δήμο Ωρωπού πρωταγωνιστή. Επίσης ξεκίνησε το μεγάλο έργο υποκατάστασης λακουβών σε όλες τις Δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Ελπίζουμε ότι με αυτή την εργολαβία θα βελτιώσουμε αρκετά σε μεγάλο βαθμό τη κατάσταση του οδικού μας δικτύου.

Ευχαριστώ
Κωνσταντίνος Δέδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου