Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ

ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΛΑΤΙΑ
Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του μηχανισμού των βυθιζόμενων κάδων στα Νέα Παλάτια Ωρωπού και συγκεκριμένα στην γωνία Μαρμαρά και Γεννηματά.
Χθες πραγματοποιήθηκε η εκσκαφή στο συγκεκριμένο σημείο και διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από τον διερχόμενο αγωγό όμβριων υδάτων που διαπερνά την οδό Γεννηματά και απολύει στην θάλασσα.Έτσι, σήμερα, ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησής τους και πολύ σύντομα, θα παραδοθεί στην διάθεση των πολιτών.
Όσον αφορά στην χωρητικότητα, το ζεύγος των βυθιζόμενων κάδων που θα τοποθετηθεί αντιστοιχεί σε δέκα κλασσικούς κάδους συλλογής απορριμμάτων.
Να σημειωθεί ότι ανάλογες εργασίες πραγματοποιούνται και στη Δημοτική Ενότητα Αφιδνών, όπου θα τοποθετηθούν στον χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κατάστημα. Ενώ στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αντίστοιχες εργασίες θα ξεκινήσουν και στην Πλατεία Συκαμίνου.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με αφορμή την τοποθέτηση των νέων μηχανισμών βυθιζόμενων κάδων τονίζει ότι: «Αναζητώντας τεχνικές λύσεις ώστε, αφενός μεν να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των παραγόμενων οικιακών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, αφετέρου δε να βελτιωθούν οι συνθήκες προσωρινής αποθήκευσής τους, σε ευαίσθητα σημεία που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καταλήξαμε στην εφαρμογή συστήματος βυθιζόμενων κάδων. Τα υπόγεια αυτά συστήματα συλλογής απορριμμάτων, θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες σε σημεία του Δήμου όπως (πάρκα, πλατείες κλπ), όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κάδων προκαλώντας έτσι μια αντιαισθητική εικόνα και εκτεταμένη κατάληψη του χώρου και του οδοστρώματος».
Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου