Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 110 ΧΡΟΝΙΑ

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΙΕΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 110 ΧΡΟΝΙΑ
Μετα την χθεσινή κουρά και είσοδο εις το μοναχικό σχημα, σημερα ακολούθησε η εις διάκονονο χειροτονία του μοναχού Τιμοθέου Μαντά, την οποια ετέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.
Ο πατηρ Τιμόθεος χειροτονήθηκε ιερέας στο κάλαμο Αττικής οπου ειναι και η γεννετηρα του. Φερει το όνομα του αγίου Τιμοθέου του επισκόπου Ευρίπου και κτητορος της μονής Πεντέλης. 

Στην χειροτονία του παρευρέθησαν πλήθος ιερέων και κοσμου της μητροπόλεως. Αξιοσημείωτο ειναι οτι ο κάλαμος σαν περιοχή χειροτονει ιερέα υστερα απο 110 χρονια. Κατά την ωρα της ομιλίας του πάτερ Τιμοθέου αλλα και καθ'όλη την θεία λειτουργία η συγκίνηση του νεοχειροτονηθεντος ιερέως αλλα και του κόσμου ήταν μεγαλη και εμφανής. Ο πατήρ Τιμόθεος θα λειτουργεί στην 6η περιφέρεια της μητροπόλεως αλλα και παραπλευρος του σεβασμιότατου, ο οποιος κατα την ωρα του θείου κηρύγματος εξήρε την εκκλησιαστική του πορεια απο την παιδική του ηλικία μέχρι και σημερα. Τελος ευχήθηκε στον νεοχειροτονηθεντα τίμια και ηθική πορεία στον εκκλησιαστικό του βιο.

Νικόλαος Μίχας


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου