Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους

Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους διωκόμενους κατοίκους του Ωρωπού για τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09-02-2014 στον κόμβο-διόδια Μαλακάσας στο πλαίσιο του κινήματος ενάντια στα διόδια.
Περίληψη απόφασης: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος :«Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι του δήμου Ωρωπού, που από το 2009 βγήκαν στους δρόμους, για να εμποδίσουν την εγκατάσταση των νέων διοδίων στα όρια του Δήμου τους και την κατάργηση των συμβάσεων που τα επέβαλλαν, σύρονται με βαριές κατηγορίες στα δικαστήρια. Δεκάδες πολίτες μέχρι σήμερα έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Τις ημέρες αυτές καλούνται κατηγορούμενοι 138 κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού για τη συμμετοχή τους σε προγραμματισμένη συγκέντρωση, καλεσμένη από το Δήμο Ωρωπού, καθώς και τους συλλόγους και φορείς της περιοχής στις 9/2/2014 στον κόμβο - διόδια Μαλακάσας, για να διαμαρτυρηθούν για την ύπαρξη οκτώ σταθμών διοδίων στα όρια του Δήμου τους, για τις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει τη συμπαράσταση του στους διωκόμενους πολίτες και για μια ακόμη φορά, απαιτεί να σταματήσουν όλες οι ποινικές και οικονομικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εναντίον πολιτών και αιρετών, που συμμετείχαν στα κινήματα ενάντια στα διόδια.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εμμένει στην απόφαση του (144/2017) που είχε ληφθεί την 25.04.2017 κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης με θέμα: “Διόδια στο Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής”.
• «Λέμε ‘όχι’ στην τοποθέτηση νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου και εντός του αστικού ιστού της Περιφέρειας Αττικής. Το περιαστικό τμήμα της Εθνικής οδού από Μεταμόρφωση έως Αφίδνες να παραμείνει ελεύθερο από διόδια.
• Πάγιο αίτημά μας είναι η απομάκρυνση των ήδη εγκατεστημένων διοδίων εντός του Νομού Αττικής, καθώς η μη ύπαρξη ασφαλούς και ολοκληρωμένου δικτύου παραδρόμων καθιστά τη χρήση των εθνικών οδών υποχρεωτική για τις αστικές μετακινήσεις των κατοίκων και εργαζομένων της Αττικής.
• Η εφαρμογή συστήματος αναλογικής χιλιομετρικής χρέωσης όχι μόνο στην Εθνική αλλά και την Αττική οδό, οφείλει να είναι στην κατεύθυνση της δραστικής μείωσης των τελών διοδίων.
• Να ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη από το ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας διάνοιξη της Λεωφόρου Κύμης από τα Βόρεια προάστια μέχρι την Εθνική οδό και να μπει το έργο σε προτεραιότητα αντί άλλων αναπλάσεων χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες.
• Άμεση απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων των κατοίκων και των εργαζομένων των όμορων σε σταθμούς διοδίων περιοχών, που αφορούν σε τοπικές καθημερινές μετακινήσεις, καθώς και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
• Οριστική παύση των διώξεων των πολιτών που συμμετείχαν σε κινήματα κατά των διοδίων».
Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.» (αρ. απόφασης 362/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου