Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου στη "βραδιά προβατίνας'(φώτο)

"Κάηκε το πελεκούδι" που λέμε εμείς οι παλιοί χθες βράδυ στο Συκάμινο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκαμίνου "βραδιά προβατίνας'.
Μια εκδήλωση μάλιστα τα έξοδα της οποίας δεν επιβάρυναν τον Δήμο, αφού καλύφθηκαν από προσφορές ιδιωτών που εξασφάλισαν τα μέλη του Δ.Σ. Τι περιελάμβανε; Προβατίνες στη σούβλα αλλά και εκατό περίπου κιλά κρέας στα κάρβουνα, συν κρασί και αναψυκτικά. Στην εκδήλωση παρευρέθη πλήθος κόσμου, όχι μόνο Συκαμιναίοι αλλά και από τα γύρω χωριά. Από τις τοπικές αρχές είδαμε τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΩ κ. Στέφανο Δάβρη, τον Πρόεδρο του ΝΠΠΠ και Β.Σ. κ. Μιχάλη Τόλια, τους Τοπικούς Προέδρους κ.κ. Νότη Λεμπούση (Συκαμίνου) Καζαμία (Νέων Παλατίων) και Λιθαδιώτη (Χαλκουτσίου). ΤΙΜΗΣΕ επίσης με τη παρουσία του και ο Πρόεδρος του γειτονικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Ασωπός" (επωνυμία - συνώνυμο της επιτυχίας) κ. Χριστοδούλου. Μη ξεχάσουμε και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιο Γκικάκη, κάτι απίθανο αφού με το εκτόπισμα που διαθέτει μας αφαιρεί τη δικαιολογία του δεν σε είδαμε. Επίσης τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Αλεξανδράτου καθώς και τη διακριτική συμβολή του Αντιδήμαρχου Ύδρευσης κ. Δημήτρη Τζεβελέκου που με τη μετριοπάθεια που τον διακρίνει παρακολούθησε την εκδήλωση όρθιος σχεδόν εκ του μακρόθεν.
Όλα τα είχε λοιπόν η χθεσινή βραδιά που τέλειωσε σχεδόν τα ξημερώματα. Αρχικά άνοιξε με χορούς από το χορευτικό τμήμα που διαθέτει και για όσους ενδιαφέρονται ξεκινά τον δεύτερο γύρο του από το επόμενο Σάββατο στις 6 το απόγευμα. Ακολούθησε ακατάσχετο φαγοπότι και χορός ως τα χαράματα. Λοιπόν αυτά τα παιδιά που απαρτίζουν το Δ.Σ. του Συλλόγου κάνουν φοβερή δουλειά και τους αξίζουν χίλια μπράβο για το μεράκι που επιδεικνύουν τόσο σαν σύνολο όσο και σε έναν έναν ξεχωριστά. Πολιτιστική δράση και πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τον αρβανίτικο συντηρητισμό της τοπικής κοινωνίας κι εκπλήσσουν ευχάριστα, σε μια χρονική στιγμή που κάθε συνολική δράση περνά δύσκολη φάση λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας. Στο μέλλον θα κάνουμε ένα έξτρα αφιέρωμα και μέσα από την έντυπη έκδοσή μας. Μπράβο λοιπόν και πάλι στους συντελεστές, συνεχίστε έτσι με τον ίδιο ενθουσιασμό, γιατί βοηθάτε κι εμάς τους μεγαλύτερους να ξεπεράσουμε τη κατάθλιψη που συνοδεύει τα ύστατα χρόνια μας, απόρροια της καθολικής αποτυχίας να σας παραδώσουμε ένα κόσμο καλύτερο απ αυτόν που παραλάβαμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου