Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το στερνό αντίο στόν Γιάννη Κουρούπη.

 Το στερνό αντίο στον επί σειρά ετών Πρόεδρο της Κοινότητας χωριού Ωρωπού, που ήταν και γενέτειρά του, και Αντιδήμαρχο Ωρωπίων Γιάννη Κουρούπη.

Δελτίο τύπου Παρασκευή 15.12.2017 : Με βαθιά θλίψη και Δημοτική Δαπάνη η κοινωνία του Ωρωπού αποχαιρέτησε τον Γιάννη Κουρούπη
Σύσσωμη η κοινωνία του Ωρωπού είπε, χθες, στις 2 το μεσημέρι, το στερνό αντίο στον επί σειρά ετών Πρόεδρο της Κοινότητας χωριού Ωρωπού, που ήταν και γενέτειρά του, και Αντιδήμαρχο Ωρωπίων Γιάννη Κουρούπη.
Στην εξόδιο ακολουθία, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας, παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και πλήθος κόσμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, ομόφωνα αποφάσισε η κηδεία του Γιάννη Κουρούπη να τελεστεί Δημοτική Δαπάνη. Στο σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται:
1-Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.
2-Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των
μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
3-Να εκφωνηθεί  επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
4-Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Δημοτικό Κατάστημα   και στο κτίριο της τοπικής Κοινότητας Ωρωπού.
5-Να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε ένα δρόμο της Τοπικής Κοινότητας Ωρωπού.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς  Ρούσσης αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα, ο οποίος υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος με ήθος και άφησε με το έργο του τη σφραγίδα του στην Τοπική κοινωνία, λέγοντας:
«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο. Έναν άνθρωπο, που ταύτισε την πορεία της ζωής του με τις δυο μεγάλες του αγάπες, την οικογένεια του και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο Γιάννης Κουρούπης υπηρέτησε το χωριό του για τρεις  τετραετίες και το έργο του βοήθησε τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του Δήμου Ωρωπίων, με τη συνένωση των Κοινοτήτων Σκάλας Ωρωπού, των Νέων Παλατίων, του Ωρωπού και του Χαλκουτσίου, τον οποίο υπηρέτησε από την θέση του Αντιδημάρχου. Υπήρξε υπόδειγμα συνεργάτη, ασυμβίβαστος, με τεράστια αγάπη για τον τόπο του, που με την τιμιότητά και την οξεία πολιτική του κρίση πάντα λειτουργούσε καθοριστικά και υπέρ του Ωρωπού, που τόσο αγαπούσε.
Φίλε Γιάννη,
Ο αυτοδιοικητικός κόσμος του Δήμου Ωρωπού είναι σήμερα πιο φτωχός. Έφυγες νωρίς και είχες πολλά ακόμα να προσφέρεις. Με την παρουσία σου και τις πάντα εύστοχες συμβουλές σου.
Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ, την χαρά σου μετά την εκλογή μου, ως κοινοτάρχης Συκαμινου, γιατί πολλές φορές μου έλεγες να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής εκφράζω την θλίψη και την οδύνη μας για τον πρόωρο και άδικο θάνατό σου και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένειά σου, την γυναίκα σου Κωνσταντίνα και τα δύο σου παιδιά την Δήμητρα και τον Θανάση.
Τα λόγια φαντάζουν φτωχά μπροστά στο αμετάκλητο του θανάτου. Όμως οι άνθρωποι, στην πραγματικότητα πεθαίνουν μόνο, όταν τους ξεχνάμε. Κι εσένα φίλε Γιάννη θα σε θυμόμαστε πάντα. Θα θυμόμαστε τον σύζυγο, τον πατέρα, τον φίλο, τον αυτοδιοικητικό άντρα που διέγραψε μια επιτυχημένη πορεία.
Η Τοπική Κοινότητα Ωρωπού και ο Δήμος μας σου οφείλουν πολλά. Ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης για όσα πρόσφερες, θα δοθεί το όνομα σου στον χώρο Αλώνια, ονομάζοντας το πάρκο, «Πάρκο Ιωάννη Κουρούπη».
 Για να σε θυμούνται όλοι πάντοτε.
Καλό ταξίδι φίλε.
Να είναι αιώνια η μνήμη σου».

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου