Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/05/2018 : ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Πέμπτη 10 Απριλίου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν οι όροι σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ωρωπού για την εκτέλεση δύο εξαιρετικά χρήσιμων έργων στα όρια του Δήμου μας, που ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους Δημότες μας.
Το πρώτο αφορά την Δημοτική Ενότητα Ωρωπίων και είναι η  «Κατασκευή δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό του Δήμου Ωρωπού», συνολικού προϋπολογισμού 1.525.200,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Το έργο της ύδρευσης στην περιοχή «Βαρυκό», είναι το πρώτο έργο που ξεκινά, από τα συνολικά τρία προγραμματισμένα έργα για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα ακολουθήσουν τα έργα «Αντιπλημμυρικό  Άγιου Κωνσταντίνου, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, και έργα οδοποιίας που θα ολοκληρώσουν τις παρεμβάσεις στην εν λόγω περιοχή,  προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Το δεύτερο έργο αφορά την Δημοτική Ενότητα Καλάμου και συγκεκριμένα  την  «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Ποσειδωνίας – Κυψέλης παραλιακής ζώνης Καλάμου στο Δήμο Ωρωπού» συνολικού προϋπολογισμού 1.400.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως θα αντικατασταθεί το εσωτερικό δίκτυο των ανωτέρω οικισμών, το οποίο είναι παλαιωμένο και ανεπαρκές για το καλοκαιρινό υδροδοτικό φορτίο των παραθεριστών, σχεδόν στο σύνολό του.
Αμιαντοσωλήνες θα αντικατασταθούν, όπου υπάρχουν, και θα υπάρξει επίσης πρόβλεψη για πυροσβεστικά στόμια στους κύριους αγωγούς, σε αποστάσεις μεταξύ 300-500 μέτρων.
Δυο εξαιρετικά χρήσιμα και λειτουργικά έργα για τους δημότες μας ξεκινούν τους επόμενους μήνες, που θα δώσουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που τους ταλαιπωρούν.
Η Δημοτική Αρχή, πιστή στις εξαγγελίες της, με μεθοδικότητα και πίεση προς τις προϊστάμενες διοικητικές αρχές, καταφέρνει να αποσπά χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εκτελούνται έργα που διευκολύνουν την καθημερινότητα και εξασφαλίζουν την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου