Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.05.2018: ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Το Σάββατο 19 Μαΐου το πρωί ο Δήμαρχος  Ωρωπού κ.Θωμάς Ρούσσης, παρευρέθηκε στο τρισάγιο που τελέστη στο εξωκλήσι του Αγίου Ευγενίου στηΣκάλα Ωρωπού, συμμετέχοντας σε  εκδηλώσεις μνήμης και απότισης φόρου τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους στα τραγικά εκείνα γεγονότα της γενοκτονίας των Ποντίων. Τις εκδηλώσεις  διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων του Δήμου Ωρωπού, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Το Δήμαρχο Ωρωπού συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ενότητας Ωρωπίων Δάβρης Γιώργος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρου Ιωάννης και οι τοπικοί πρόεδροι Σκάλας Ωρωπού και Νέων Παλατίων Φαφούτης Ιωάννης και Καζαμίας Θεοφάνης.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στα γραφεία του Συλλόγου , όπου προσφέρθηκε κέρασμα και προβολή σχετικού βίντεο. 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος Ωρωπού, παρευρέθηκε στα εγκαίνια των Γραφείων του νεοσύστατου Συλλόγου Κρητών Ωρωπού σε κτίριο που παραχώρησε η δημοτική αρχή για αυτόν τον σκοπό, στις παλαιές φυλακές Ωρωπού.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν σε λίγους μήνες να ανακατασκευάσουν το εγκαταλειμμένο κτίριο που τους παραχωρήθηκε και με ιδία μέσα και πολύ προσωπική εργασία να στεγάσουν το όνειρο των απανταχού Κρητών δημοτών του Δήμου μας και όχι μόνο.
Μετά τον αγιασμό και την παρουσίαση των νέων γραφείων, ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με θέμα την ηρωική μάχη της Κρήτης και τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν (20-31 Μαΐου 1941) και πυροδότησαν ξανά την ελπίδα για ελευθερία και δημοκρατία των λαών της κατεχόμενης Ευρώπης από το φασισμό, και έγιναν η αφετηρία για τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση.
Η δημοτική αρχή τίμησε με την παρουσία της τις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες, εκτός του Δημάρχου κ.Θωμά Ρούσση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γκικάκης Στέργιος, οι πρόεδροι των Νομικών προσώπων κ.κ. Δάβρης Στέφανος  και Τόλιας Μιχάλης, οι  Αντιδήμαρχοι Καπανδριτίου κ.Βελτανιώτης Δημήτρης και Ωρωπίων κ.Δάβρης Γιώργος, η Πρόεδρος της ΔΕΠ Αλεξανδράτου Ανδριάννα, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαντάς Γιώργος, και ο Πρόεδρος του τοπικού των Νέων Παλατιών Καζαμίας Θεοφάνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και η Βουλευτής της ΝΔ κ.Μαρτίνου Γεωργία.
Η όμορφη βραδιά έκλεισε με κρητικά κεράσματα για όλους τους παρευρισκόμενους και άφθονη τσικουδιά.

Από το γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού










Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου