Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

Τα αντανακλαστικά της Δημοτικής αρχής για τα δύο κρούσματα covid

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα αντανακλαστικά της Δημοτικής αρχής για τα δύο κρούσματα covid -19 στο Γυμνάσιο Καλάμου ήταν «μηδενικά».

Αγωνία και ανησυχία  διακατέχει τη μαθητική κοινότητα, τους γονείς και την τοπική κοινωνία του Καλάμου,μετά τη γνωστοποίηση ότι δύο μαθητές των τμημάτων της Β1 και  Β2,  του Γυμνασίου Καλάμου, βρέθηκαν θετικοί στον ιόcovid - 19.

Η αλήθεια είναι ότι η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των τεστ, έγινε,το Σάββατο, το απόγευμα. Η Δημοτική Αρχή,με αντανακλαστικά που αγγίζουν το «μηδέν» και με μεγάλη καθυστέρηση,ανακοίνωσε το συμβάνχθες το βράδυ,μέσω του εντεταλμένου συμβούλου Καλάμου και Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης του Δήμου. Είχε  προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από το πρωί της Κυριακής  του υπουργείου Παιδείας όπου γνωστοποιούσε το κλείσιμο των δύο τμημάτων του σχολείου ,όπου φοιτούν τα δύο κρούσματα καθώς και την απολύμανση του χώρου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Δημοτική Αρχή καθυστέρησε, τουλάχιστον, ένα εικοσιτετράωρο να προβεί στη σχετική ανακοίνωση, ώστε να ενημερώσει υπεύθυνα τους μαθητές, τους γονείς, αλλάκαι τους πολίτες του Καλάμου για το περιστατικό;

Η παράταξη «Πρώτα ο Δημότης» καλεί τη Δημοτική Αρχή να έχουμε άμεση, έγκυρηκαι λεπτομερή ενημέρωση για το περιστατικό, αλλά και για επόμενα , αν υπάρξουν.

Επίσης, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που προβλέπουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων.

Να ζητήσει πέρα από την αυτονόητη, όσο και απαραίτητη απολύμανση του σχολείου,  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, να προβεί σε ιχνηλάτηση όλων των μαθητώντων δύο, τουλάχιστον, τμημάτων του Γυμνασίου, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού του σχολείου,για να διαπιστωθεί, εάν υπάρχουν και άλλα,τυχόν, κρούσματα, έστω και ασυμπτωματικά.

Η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών, του διδακτικού και υπαλληλικού προσωπικού του σχολείου, αλλά και των κατοίκων του Καλάμου, πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων μας. Με την υγεία δεν παίζουμε και για μας αυτό,είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. 

Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής Είναι να  διασφαλίσει την υγεία όλων και τα παιδιά μας  να συνεχίσουν να «Μαθαίνουν με ασφάλεια».

Για την παράταξη 

"ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ"

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου