Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Επιστροφή στα σχολεία τα παιδια της Δομής της Μαλακάσας

 Επιστροφή στα σχολεία τα παιδια της Δομής της Μαλακάσας
 
«Όλα τα παιδιά της Δομής της Μαλακάσας επιστρέφουν στα σχολεία υποχρεωτικά με self και rapid test»

Με παρέμβαση της δημοτικής αρχής, του διοικητή της δομής προσφύγων μεταναστών στη Μαλακάσα Χάρη Χρήστου και του ΕΟΔΥ οργανώθηκε εγκαίρως πλάνο δράσης προκειμένου τα παιδιά που προέρχονται από τη δομή της Μαλακάσας και πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στα σχολεία του Δήμου να έχουν κάνει εγκαίρως και σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα self ή rapid τεστ από το πρωί της Δευτέρας 10 Μαΐου.
Σύμφωνα με το πλάνο που μάλιστα εφαρμόστηκε πειραματικά τις προηγούμενες ημέρες με παράλληλη ενημέρωση των παιδιών και των γονέων τους που βρίσκονται εντός της δομής, όλα τα παιδιά που έχουν ΑΜΚΑ ήδη προμηθεύτηκαν τα self-test από τα φαρμακεία και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα που προβλέπεται για όλους τους μαθητές.
Όσα παιδιά δεν έχουν ΑΜΚΑ θα υποβάλλονται σε rapid τεστ από το πρωί της Δευτέρας (10 Μαΐου στις 07:00) από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που θα βρίσκεται στη δομή Μαλακάσας. Μόλις βγει το αποτέλεσμα του ελέγχου και μόνο εφόσον είναι αρνητικό τα παιδιά θα επιβιβάζονται στο σχολικό λεωφορείο. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μάλιστα ειδική ενημέρωση στα παιδιά και στους γονείς από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Ερυθρού Σταυρού.
«Κανένα παιδί της δομής δεν θα πάει στο σχολείο χωρίς να έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που ισχύουν για όλους τους μαθητές. Έχουμε προετοιμαστεί εγκαίρως και οι μαθητές και οι γονείς έχουν ενημερωθεί επαρκώς από τον ΕΟΔΥ, τον Ερυθρό Σταυρό και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών», δήλωσε ο διοικητής της δομής της Μαλακάσας Χάρης Χρήστου.
Ως πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής διαβεβαιώνω πως έχουν οργανωθεί εγκαίρως όλες οι δράσεις που αφορούν στην υγειονομική προστασία των παιδιών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών.
Εύχομαι σε όλα τα παιδιά καλή επιστροφή στα θρανία, στους εκπαιδευτικούς καλή επανασύνδεση με τους μαθητές τους και ευελπιστώ μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα λόγω της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να δώσουμε λύσεις σε όποιο πρόβλημα τυχόν προκύψει.

Νίκος Λούπης
Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ωρωπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου