Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Εφημερίδα Ασωπός - Έκτακτη Είδηση


 

Εφημερίδα Ασωπός - Έκτακτη Είδηση 
 
 Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση Δημιουργίας ΣΜΑ στον Δήμο μας, που εκσυγχρονίζει το αναχρονιστικό και οικονομικά επιβαρυντικό για τους Δημότες σύστημα Καθαριότητας. 
 
Ένα όραμα χρόνων επιτέλους υλοποιείται σύντομα Ένα έργο ζωής, προόδου, ανάπτυξης κι εκσυγχρονισμού, επιτέλους υλοποιείται, αφού στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου μας της Τρίτης 15 Ιουνίου, η Δημοτική κατέθεσε δύο προτάσεις που περιλαμβάνουν πέντε υποέργα και αφορούν το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», συνολικού προϋπολογισμού 3.097.742,74 ευρώ, η χρηματοδότηση και αδειοδότηση των οποίων σύμφωνα μα ακριβείς πληροφορίες έχουν ήδη εξασφαλισθεί. 
 
Με πιο απλά λόγια: επιτέλους ο Δήμος Ωρωπού αποκτά σύντομα Σταθμό Μεταφόρτωσης Αστικών Αποβλήτων, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, κάτι που σημαίνει πέραν τους εκσυγχρονισμού της αποκομιδής των σκουπιδιών που εξασφαλίζει έναν Δήμο πιο καθαρό και μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων για τα Ταμεία του Δήμου μας. 
 
Παράλληλα έχει εξασφαλιστεί η προμήθεια του εξοπλισμού δύο τρακτόρων, τεσσάρων απορριμματοκιβωτίων, αυτοκινούμενου τεμαχιστή κλαδεμάτων, ενός Απορριματοφόρου, κάδων 1100 – 660 -240 lt και οικιακών κάδων 10 lt. 

 
Η δημιουργία_του_Σ.Μ.Α με τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα τον συνοδεύει σε συνδυασμό με την   ανανέωση του στόλου των οχημάτων με τους διαγωνισμούς που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν την αγορά πέντε νέων Απορριμματοφόρων, ενός αυτοκινούμενου σαρώθρου, τεσσάρων Van κλειστού τύπου και 3 pic- up, θα προσφέρει ποιοτικότερες_υπηρεσίες_καθαριότητας με πολύ μικρότερο κόστος για τον Δήμο εκσυγχρονίζοντας ένα τομέα που αφορά τόσο την προβολή του Δήμου μας σαν τουριστικού θέρετρου σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, μόλις νωρίς το απόγευμα σε απανωτές συναντήσεις που είχε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γιασημάκης με τους Υπευθύνους των συναρμόδιων Υπουργείων, εξασφαλίσθηκε οριστικά το μεγάλο αυτό έργο το οποίο ξεκινά οσονούπω, γι αυτό και δεν έχει επί του παρόντος «βγει» κάποια σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου, κάτι που αναμένεται λίαν συντόμως. 
 
Επί του παρόντος ας μας επιτραπεί να πανηγυρίζουμε, είμαστε ανέκαθεν σαν εφημερίδα υπέρ του εκσυγχρονισμού του αναχρονιστικού και κοστοβόρου τρόπου συγκομιδής και αποκομιδής των απορριμμάτων μας, που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκάστοτε υπευθύνων κι εργαζομένων δεν επέφεραν μέχρι σήμερα τ’ αναμενόμενα αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου