Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Γιορτάσθηκε με λαμπρότητα ο Εσπερινός στον νεόδμητο ιερό ναό των Νέων Παλατίων Ωρωπού Άγιος Τιμόθεος

 


Γιορτάσθηκε με λαμπρότητα ο Εσπερινός στον νεόδμητο ιερό ναό των Νέων Παλατίων Ωρωπού Άγιος Τιμόθεος, το απόγευμα της Κυριακής 31-7-2022

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε  ο Εσπερινός στον ιερό ναό των Νέων Παλατίων Άγιος προς τιμή του Αγίου Τιμοθέου, η μνήμη του οποίου γιορτάζεται την 1η Αυγούστου.


Ο Άγιος Τιμόθεος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος στην Προκόννησο ή Προικόννησο της Μικράς Ασίας και η κατασκευή του ιερού ναού του στα Νέα Παλάτια Ωρωπού υπήρξε τάμα των προσφύγων που ξεριζώθηκαν απ τη πατρίδα τους  και μετοίκησαν στον Ωρωπό. Ο ναός λειτούργησε για πρώτη φορά σήμερα 1 Αυγούστου 2022. Ευχάριστη έκπληξη για τους πιστούς, η παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Ζαχαράκη στον Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε την παραμονή της γιορτής του Αγίου, η οποία παρακολούθησε την θεία λειτουργία, καθώς και την λιτάνευση της εικόνας γύρω από τον νεόδμητο ναό.  Η Υπουργός έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού, με τους οποίους είχε μακρά συνομιλία στο πέρας της θείας λειτουργίας στο περιαύλιο  του ιερού ναού. Την θεία λειτουργία παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ωρωπού   κ. Γιασημάκης, ο οποίος είχε και ολιγόλεπτη συνομιλία με την κ. Υπουργό. Τον Δήμαρχο συνόδευαν  ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Χατζηιωάννου και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Κανελλόπουλος και Ανδρέας Γαζβινιάν. Παρόντες επίσης ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Παλατίων κ. Μιχάλης Πολυχρόνης και ο Τοπικός Σύμβουλος Συκαμίνου κ. Θάνος Θάνος ο οποίος και έχει φιλοτεχνήσει περίτεχνα με μάρμαρα που μεταφέρθηκαν από τον Μαρμαρά της Μικράς Ασίας, το πάτωμα του νεόδμητου ιερού ναού. Να σημειώσουμε όπως μας είπε ο κ Πολυχρόνης που έχει εντρυφήσει στα της ιστορίας  της Προκοννήσου ( σύνθετη λέξη Προξ –ελάφι - συν Νήσος = Νήσος των Ελαφιών) ή κατά τους Τούρκους Προικοννήσου ( εκ του Προικός συν Νήσος), τα μάρμαρα της νήσου που χρησιμοποίησε ο κ. Θάνος είχαν φιλοτεχνήσει τα Παλάτια του Ιουστινιανού και την Αγία Σοφία!

 
 

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου