Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ


ΑΥΛΩΝΑΣ, 15/9/2020

 ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΠΟ:                                                                          ΠΡΟΣ:

 ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ                                                    ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΩΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ                                            κ.  ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ

Δ.Κ. ΑΥΛΩΝΑ

ΘΕΜΑ:  «ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ κ.  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ

               ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΥΛΩΝΑ»

Kύριε Δήμαρχε,

Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από την δέσμευσή σας για μια συνάντηση μεταξύ μας η οποία έως σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Η απομάκρυνση του κ.  Δημητρίου  από την θέση του αντιδημάρχου Αυλώνα μου δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας εγγράφως γιατί ούτε τηλεφωνικά έχω αυτή την δυνατότητα αν και σημαία σας στους προεκλογικούς σας  λόγους ήταν ότι “EIMAI ANOIKTOΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Αρκετά νέα άτομα κύριε Δήμαρχε από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας συνέβαλαν για την συγκρότηση του νέου συνδυασμού νίκης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΕΥΘΥΝΗΣ» στον οποίον ήσασταν επικεφαλής με το γνωστό αποτέλεσμα δηλ.  να εκλεγείτε Δήμαρχος Ωρωπού.  Οι εκλέκτορες του Αυλώνα τίμησαν τον συνδυασμό μας με τους τριπλάσιους ψήφους περίπου, έναντι των ψήφων που είχατε πάρει στις προηγούμενες εκλογές.  Οι υποψήφιοι σύμβουλοι Αυλώνα Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου προερχόμενοι από τέσσερεις Δημοτικές παρατάξεις με δύο υποψήφιους Δημάρχους στις προηγούμενες εκλογές και διαφορετικά πολιτικά πιστεύω ενώθηκαν με σκοπό τη νίκη του συνδυασμού μας για ένα καλύτερο μέλλον του Δήμου Ωρωπού και του Αυλώνα. Αποτέλεσμα των εκλογών η πρωτιά του συνδυασμού μας στον Αυλώνα έναντι των άλλων Δημοτικών Κοινοτήτων με ποσοστό 60%.

 Το δεύτερο καλό αποτέλεσμα για τον Αυλώνα ήταν ότι ο υποψήφιος σύμβουλος κ.  Δημητρίου εκλέχθηκε πρώτος σύμβουλος του Δήμου.

Στην ομιλία σας μετά την νίκη αναφερθήκατε στο ότι ο Αυλώνας είναι το δεύτερο χωριό σας αλλά στον ορισμό των αντιδημάρχων με δυσκολία τον ορίσατε αντιδήμαρχο Αυλώνα και Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά χωρίς αρμοδιότητες.  Αν ήταν άλλος Δήμαρχος θα τον είχε αξιοποιήσει επειδή είχε όχι μόνο τα τυπικά αλλά και τα ουσιαστικά προσόντα.  Ο Δήμος Ωρωπού δεν λειτουργεί με έναν ή δύο υπαλλήλους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα μαζί με τρείς-τέσσερεις  Δημοτικούς συμβούλους συν τον μέντορά σας όπως έχετε πει που δυστυχώς κάνει αρκετά λάθη.  Θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε και τους άλλους αξιόλογους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του Αυλώνα και γιατί όχι δύο αντιδημάρχους στη μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό Δημοτική Κοινότητα που προσφέρει στο Κεντρικό Ταμείο το 40% των Δημοτικών Τελών του Δήμου. 

  «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ»

Είναι προτέρημα ενός ατόμου να έχει επίγνωση του εαυτού του και  να έχει το σθένος να αναγνωρίζει τα προσόντα του συνεργάτη του.

Είναι μεγάλο λάθος να απομακρύνεις τον συνεργάτη σου μη αξιοποιώντας τον ενώ σε έχει βοηθήσει με την παρουσία του και τον αγώνα του να βρίσκεσαι σ΄αυτή την πλεονεκτική θέση να αποφασίζεις.

 Σήμερα από τον τίτλο του συνδυασμού μας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έφυγε η λέξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και έμεινε η  «ΕΥΘΥΝΗ».  Η επιλεκτική και μοναδική απομάκρυνση του κ.  Δημητρίου από τη θέση του αντιδημάρχου και η ανεξαρτητοποίησή του πρέπει να δικαιολογηθεί με ευθύνη δική σας προς τα μέλη του συνδυασμού αλλά και κυρίως προς τους κατοίκους του Αυλώνα που μας τίμησαν με την ψήφο τους και είμαστε υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουμε εάν πράγματι ισχύουν οι παρακάτω λόγοι για την απομάκρυνσή του.

Επειδή διαφοροποιήθηκε στην απόφασή σας για την απευθείας ανάθεση εργολαβίας ποσού 3.300.000 ευρώ με 12% έκπτωση;

Επειδή έβαλε τον πήχη ψηλά για την καθημερινότητα στον Αυλώνα κυρίως στην καθαριότητα και την λειτουργία του προσωπικού;

Eπειδή αντιδράσαμε για την αύξηση στα Δημοτικά τέλη κυρίως για τον Αυλώνα;  Ενώ εσείς πήγατε κόντρα στο πρόγραμμά μας που αναφέρουμε μείωση των δημοτικών τελών και απαλλαγή των επιχειρήσεων από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα;

Επειδή λειτούργησε ως αντιδήμαρχος  για ένα χρόνο προσφέροντας έργο στον Αυλώνα χωρίς να λάβει καμία ιδιαίτερη οικονομική βοήθεια από τον κεντρικό Δήμο;

Επειδή ήταν ασυμβίβαστος ως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών λόγω

γνώσεων τεχνικών έργων;

Eπειδή δεν έγινε μαριονέττα κανενός έχοντας δική του άποψη-ίσως και

λάθος κάποιες φορές- αλλά είχε άποψη;

Επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει ελεύθερα η σκιώδης διοίκηση του Αυλώνα και έπρεπε να απαλλαγείτε από την παρουσία του;

Eάν δεν είναι αυτοί οι λόγοι που προανέφερα τότε να μάθουμε τους λόγους που αναγκάσθηκε να ανεξαρτητοποιηθεί ο κ. Δημητρίου.

Εξ όσων γνωρίζω από την πολυετή εμπειρία μου στα κοινά από το 1975 έως σήμερα (Αντιπρόεδρος κοινότητας Αυλώνα, Δημοτικός σύμβουλος Αυλώνα, Δημοτικός σύμβουλος δήμου Ωρωπού, Πρόεδρος συνδέσμου δήμων και κοινοτήτων προστασίας Ασωπού ποταμού, Πρόεδρος εθνικού σταδίου Αυλώνα, Πρόεδρος κρατικού παιδικού σταθμού Αυλώνα, Πρόεδρος συλλόγων στο Δημοτικό στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, Γραμματέας αθλητικού ομίλου Αυλώνα, Γραμματέας αναγκαστικού συνεταιρισμού Αυλώνα, υποψήφιος Δήμαρχος Αυλώνα, υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής) κρίνω για την  προκειμένη περίπτωση ότι  η απομάκρυνση του κ. Δημητρίου Ε. είναι αυταρχική και συνεπώς κατακριτέα.

Λέκκας Βασίλης

Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Αυλώνα

 -------------------------------------------------------------

ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ.ΛΕΚΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΟΤΕ Η ΤΩΡΑ ???

Επειδή γράφουμε διαθέτοντας στοιχεία και σαν δημοσιογραφική απάντηση στην χθεσινή επιστολή του κ. Βασίλη Λέκκα (δεν αναδημοσιεύω τους τίτλους του γιατί θα με πετάξει έξω το φουμπου) περί της νομιμότητας που έχει εφαρμόσει ο επί δεκαετίες πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα κ. Δημητρίου. Παρακαλώ σχόλια του τύπου "οχετός" "πληρωμένος", πόσο μεγάλη ή μικρή την έχω έχουν δοθεί, ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΌΜΑΣΤΕ, γιατί όσο μια κοινωνία απομακρύνεται από την αλήθεια, τόσο θα μισεί αυτούς που τη λένε, (Τζωρτζ Οργουελ)!!! Κάτι νέο, που να διαφωτίζει την ομίχλη που σκεπάζει τα πεπραγμένα αυτής της "χρηστής" διοίκησης , υπάρχει; ΑΥΛΩΝΑΣ 28/11/2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΛΕΚΚΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ
ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Κιν.6977253353 ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ
ΧΟΡΤΟΝΟΜΗΣ
ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΛΕΣΙ-ΜΠΟΥΓΑ
«ΑΥΛΩΝΑ»

ΚΟΙΝ.: 1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 1) ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ 2) ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΛΕΚΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ
ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΙΑΚΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΛΙΑΚΟΥΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ
α) Γραφείο Υπουργού ΜΠΟΥΓΕΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
β) Γενική Δ/νση γεωργικών εφαρμογών ΣΥΡΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
και έρευνας, δ/νση αγροτικού συνερ- ΤΣΑΔΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
γατισμού και ομαδικών δραστηριοτήτων
Τμήμα Α’
2) ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

ΘΕΜΑ: Αρχαιρεσίες Αναγκαστικού Συνεταιρισμού……….. «Αυλώνα» Ιανουάριος 2013.

Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Σύμβουλοι,

Εφαρμόζοντας το καταστατικό του αναγκαστικού συνεταιρισμού θα μας καλέσετε τον Ιανουάριο 2013 για εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Εθιμοτυπικά οι εκλογές πραγματοποιούνται εν μέρει με το καταστατικό και εν μέρει παράτυπα διότι συγκαλείτε Γενική Συνέλευση με θέματα: 1) Διοικητικός-Οικονομικός απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και 2) Εκλογές νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση γίνεται νομότυπα και έχουν το δικαίωμα όλα τα μέλη να συμμετέχουν ανεξάρτητα του ποσοστού μεριδίου με δικαίωμα λόγου στη συζήτηση που ακολουθεί. Tαυτόχρονα όμως οι εκλογές εκείνης της ημέρας είναι παράτυπες διότι: α) γίνονται δεκτές αιτήσεις υποψηφίων και β) δίνεται το δικαίωμα σε όλα τα μέλη να ψηφίσουν ανεξάρτητα του ποσοστού μεριδίου που κατέχουν.
Με το νέο καταστατικό 5/12/2010 άρθρο 11 παράγ. 2 «περί καθορισμού αναλογίας ψήφων» έχουν δικαίωμα τριών (3) ψήφων οι κάτοχοι ολόκληρου ιδανικού μεριδίου (400/400 του 1/208). Στη συνέχεια παράτυπα αναφέρεται ότι έχουν δικαίωμα μίας (1) ψήφου και οι έχοντες κατ΄ ελάχιστον 5/400 του 1/208 κατορθώνοντας να ισοδυναμείτε το 1/3 του μεριδίου 133,33/400 του 1/208 με το 5/400 του 1/208.

Ακολουθεί ενδεικτικός πίνακας μελών (χωρίς ονόματα για ευνόητους λόγους) οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία της 5/12/2010 για αλλαγή καταστατικού χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου λόγω μικρού ποσοστού μεριδίου. Συνημμένη κατάσταση.

α/α
κατ/σης ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΨΗΦΟΙ Αντιστοιχία του μεριδίου ΨΗΦΟΙ
400/400 3
79 2,8/400 1 400:2,8 143
93 4,125/400 1 400:4,125 97
80 7/400 1 400:7 57
Με το νέο καταστατικό 5/400 1 400:5 80

To πρώτο καταστατικό του συνεταιρισμού πριν από 75 χρόνια ακριβώς την 28/11/1937 στο άρθρο 22 αναφέρει: «’Έκαστος Συνέταιρος δικαιούται μίας ψήφου εφόσον κέκτηται τριάκοντα (30) στρέμματα ιδιοκτησίας έχοντας δικαίωμα δεύτερης, τρίτης, τέταρτης ή πέμπτης ψήφου ανάλογα της ιδιοκτησίας των τριάντα στρεμμάτων με ανώτερο τους πέντε (5) ψήφους.
Οι δε πλείονες συγκάτοχοι των τριάκοντα (30) στρεμμάτων δικαιούνται μίας ψήφου και ασκούν το δικαίωμα της μίας ψήφου δια ενός εξ΄ αυτών των μελών κατόπιν εκλογής».
Ο νόμος 2169/1993 άρθρο 47 παράγ. 4 αναφέρει ότι οι κάτοχοι ολόκληρου ιδανικού μεριδίου διαθέτουν τρεις(3) ψήφους στη Γ.Σ. Τα 208 μερίδια Χ 3 ψήφους = 624 ψήφοι το ανώτερο για τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό μας και όχι 400:5 = 80 Χ 208 = 16.640 ψήφοι

ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

Έχοντας τις αντιρρήσεις μου για την ψήφιση του νέου καταστατικού από μία Γ.Σ. που δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία, 1/6 των μελών όπως ορίζει ο νόμος, τουλάχιστον 104 μέλη με δικαίωμα μιας ψήφου για την απαρτία του Συνεταιρισμού μας, συνημμένη κατάσταση (31 μέλη με νόμιμο δικαίωμα ψήφου), καθώς και για άλλους λόγους που αναφέρω στην ένστασή μου προς το Ειρηνοδικείο Μαραθώνος για τον τρόπο διεξαγωγής της Γ.Σ. πήρα την απάντηση ότι δεν είναι αρμοδιότητά του να επέμβει και πως η ακυρότητα των αποφάσεων κηρύσσεται από το Μονομελές Πρωτοδικείο. Βέβαια δεν κατέστη εφικτό να καταθέσω την ένστασή μου στο Πρωτοδικείο λόγω παρέλευσης του χρόνου μετά από τη Γ.Σ.

Πρόσφατα, όμως, διαπίστωσα μέσω διαδικτύου ότι η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ σε συνεδρίασή της αποφάσισε αριθ. Αποφ. 19/2009 ότι οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί Διαχείρισης Συνιδιοκτησίας Δάσους και Χορτονομής «περί αναλογίας ψήφων των συνεταίρων» «δεν παρέχει σε μέλος του δικαίωμα μίας ψήφου εκ της ιδιότητας του και μόνον ως μέλος, αλλά προϋπόθεση απονομής δικαιώματος ψήφου στους πλείονες κατόχους κλασματικών ποσοστών είναι το άθροισμα αυτών (ποσοστών) να ισούται τουλάχιστον με το 1/3 μίας συνεταιριστικής μερίδας».

Σύμφωνα με τα παραπάνω για να κάνουμε μία καινούρια αρχή νομότυπα για το Συνεταιρισμό, παρακαλώ να καλέσετε σε Γενική Συνέλευση με προσωπική πρόσκληση όλα τα μέλη (1300 περίπου) στο κλειστό Γυμναστήριο με τα παρακάτω θέματα:

1) Απολογισμός πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.

2) Οικονομικός απολογισμός- Οικονομική πορεία του Συνεταιρισμού από το 2006.

(Τελευταία έγγραφη ταμιακή ενημέρωση 2006 έσοδα-έξοδα με φωτοτυπίες λογαριασμών από Τράπεζες και βιβλιάρια Ταμιευτηρίου από τον αείμνηστο ταμία του Συνεταιρισμού
Σκλιά Αθανάσιο του Δημητρίου)

3) Ενημέρωση για τον τρόπο κατάρτισης του πίνακα μελών για δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση
4) Ημερομηνία ορισμού εκλογών νέου Δ.Σ.

Βασίλης Λέκκας
Μέλος Συνεταιρισμού
Δημοτικός Σύμβουλος

Υ.Γ. ¤ Για να ηρεμήσουν ορισμένοι ανώνυμοι ανησυχούντες του διαδικτύου, και όχι μόνο, ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η Προεδρία του Συνεταιρισμού, αρκεί να διοικείται νομότυπα. Ήμουν μέλος του Δ.Σ. όταν η πλειοψηφία μου πρότεινε τη θέση του προέδρου και δεν την αποδέχτηκα για λόγους αρχής. Αυτό για όσους γνωρίζουν και έχουν το θάρρος να θυμηθούν δημόσια.

¤ Κύριε Δημητρίου εάν οι επόμενες εκλογές του Συνεταιρισμού αποφασίσετε να διεξαχθούν νομότυπα και νόμιμα και θελήσετε να είσαστε υποψήφιος έχοντας εξασφαλίσει το ανάλογο ποσοστό του 1/3 του μεριδίου για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε τότε σας υπόσχομαι δημόσια ότι οι τρεις ψήφοι που διαθέτω από το ποσοστό μου είναι για την επανεκλογή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου