Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό

 

18 Μαϊου 2006

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

(video+photo)


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο από την επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στον Ωρωπό, με αφορμή την ονομασία του γενικού Λυκείου Ωρωπού «Μίκης Θεοδωράκης»

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Μίκη της Ελλάδας που εδώ και λίγες μέρες μαγεύει τ’ αγγελάκια με την μουσική του. Το βίντεο είναι από την τιμητική του επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Ωρωπού στις 18 Μαϊου 2006 όταν τιμής ένεκεν ο Δήμος Ωρωπού έδωσε το όνομά του στο νεοσύστατο Γενικό Λύκειο που έκτοτε η επίσημη ονομασία είναι «Γενικό Λύκειο Ωρωπού Μίκης Θεοδωράκης» . 

Η τότε Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο τον κ. Σπύρο Μέξη, τίμησε τον σπουδαίο Έλληνα για το αγωνιστικό του πέρασμα από τις φυλακές του Ωρωπού, από τον Οκτώβρη του 1969 μέχρι και τον Απρίλιο του 1970, όταν υπό την πίεση της παγκόσμιας κατακραυγής η τότε κυβέρνηση των συνταγματαρχών, του επέτρεψε να διαφύγει στο Παρίσι Τον Μουσικοσυνθέτη που συνέδεσε το όνομά του με την νεότερη ιστορία της Δημοκρατίας μας, συνόδευαν ο τότε Υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Καλός και ο βουλευτής κ. Β. Οικονόμου. 

Τον τιμηθέντα φιλοξενούμενο υποδέχθηκαν και προλόγησαν εξαίροντας την τεράστια προσφορά του στους δημοκρατικούς αγώνες της πατρίδας μας, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Μέξης, και ο τότε Λυκειάρχης κ. Σώζος Μίτας. 

Παρόντες στην σεμνή εκδήλωση πλήθος Δημοτών ανώνυμων και επώνυμων μεταξύ των οποίων οι εκπαιδευτικοί κ. Χρ. Νικηταρά και Χαρ. Τσιριγώτης, η κ. Ιωάννα Στεργίου ο τότε κοινοτάρχης και μετέπειτα Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο αείμνηστος επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας Ωρωπού κ. Κουρούπης , ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος και  ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γιαννάς .




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου