Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

23ο Αντάμωμα στον Ωρωπό 20 Ιουλίου 2022

23ο Αντάμωμα στον Ωρωπό 20 Ιουλίου 2022

Στα πλαίσια της γιορτής του Προφήτη Ηλία

Παλιά είχαμε τα Πανηγύρια, με τα «όργανα» τις πανηγυριώτικες «ορχήστρες» και τα συνακόλουθα νυφοπάζαρα. Όλα αυτά βέβαια συνιστούν μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά , που χρόνια τώρα απλόχερα μας προσφέρει μια εργάτρια στο πολιτιστικό εργαστήρι του τόπου μας, η κ. Βασιλική Βλάχου. 

Το πάθος της κυρίας Βλάχου να «τσουβαλιάζει το «χθες» που διδάσκει και το εκδυτικισμένο μπάσταρδο «σήμερα» στον ίδιο πολιτιστικό σάκο, γεμίζει αισιοδοξία το μέλλον, αφού δεν είναι παρά «η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει». 

Ένα θερμό ευχαριστώ στην μεγάλη Κυρία του πολιτισμού στον Ωρωπό, που με θυσιαστική ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, γεμίζει την καθημερινότητά μας με διαχρονικές πολιτιστικές αξίες.

Η χθεσινή μουσική και χορευτική πανδαισία υπήρξε κάτι το μοναδικό. Συγκροτήματα από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, παρά την αφόρητη ζέστη και τις βαριές παραδοσιακές φορεσιές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. 

Να τους μνημονεύσουμε λοιπόν, επαινώντας την προσπάθειά τους κι ευχαριστώντας τους για το υπερθέαμα που πρόσφεραν στοπλήθος των δημοτών που είχαν την τύχη να τους απολαύσουν. 

Συμμετείχαν  ο Πολιτιστικός και Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού, ο Ομιλος λαικής Παράδοσης Μεγάρων «Αλκαθούς και Καρία», ο Ελληνικός Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγεχόρος», ο Μορφωτικός κι Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαθέως (Αίγινα), η Ομοσπονδία Εξωραιστικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος Σπάτων – Χορευτική ομάδα Ομοσπονδίας, ο Λαϊκός Όμιλος Ορχομενού και  η Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης. Την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνέδραμαν ο Δήμος Ωρωπού, ο κ. Αθανάσιος Βάρσος και ο κ. Κωνσταντίνος Λεμονίτσης.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου