Ασωπός : Η απέναντι όχθη της ενημέρωσης στον Ωρωπό

Αναγνώστες

Για διαφήμιση στην μηνιαία εφημερίδα «ΑΣΩΠΟΣ» επικοινωνείτε στο emaiι: efasopos@gmail.com στο κιν.: 6984454399

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Ημερίδα για τον Παραλιακό Οδικό Άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα

Η Β.Α. Αττική αλλάζει Ημερίδα για τον Παραλιακό Οδικό Άξονα Ωρωπού – Μαραθών

Με ένα έργο πνοής και αναπτυξιακής προοπτικής που αφορά τον παραλιακό οδικό άξονα Ωρωπού – Μαραθώνα, η Βορειοανατολική Αττική γράφει ιστορία βγαίνοντας από την απομόνωση. Πρόκειται για ένα όραμα του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Β. Οικονόμου που πλέον μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Το όραμα αυτό έσπευσαν να επιδοκιμάσουν   οι Δήμαρχοι Ωρωπού Γ. Γιασημάκης και Μαραθώνα Στ. Τσίρκας και να υιοθετήσει  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Το απόγευμα της  Πέμπτης 7 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε  ειδική ημερίδα στον πολυχώρο Atlantis στην οποία συμμετείχαν  αρκετοί δημότες, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και επιχειρηματικοί φορείς απ’ όλα τα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ωρωπού, παρουσιάστηκε η ολοκληρωμένη πρόταση από τους συντελεστές υλοποίησής της, τον οραματιστή της βουλευτή Ανατολικής Αττικής κ. Β. Οικονόμου,  τους Δήμαρχους Ωρωπού κ.  Γ. Γιασημάκη και Μαραθώνος κ. Στ. Τσίρκα  τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΑΟΠΑ κ. Ν. Παπαγεωργίου και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας κ. Αθ. Κατσιγιάννη.  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία και τον χαιρετισμό του και ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Βλάχος.

 Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης τόνισε ότι: «Σήμερα αρχίζει το όραμα για  την κατασκευή ενός μεγάλου έργου πνοής. Του οδικού άξονα που θα ενώσει δύο ιστορικές περιοχές τον Ωρωπό με τον Μαραθώνα», προσθέτοντας ότι:  «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την βούλησή μας για επανεκκίνηση της  Βόρειας Αττικής. Η Αττική αλλάζει με επίμονη δουλειά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση  αλλά και την κοινωνία. Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα σε υποδομές ανάπτυξης. Γι αυτό και εμείς εκτελούμε ένα φιλόδοξο έργο στην Β.Δ. Αττική από το επιχειρησιακό πρόγραμμα με μικρά και μεγάλα έργα ύψους 140 εκατ. ευρώ. Ο οδικός άξονας Ωρωπού –Μαραθώνα είναι ένα έργο που θα αλλάξει την περιοχή. Θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές, τουριστική ανάπτυξη και θα διασφαλίσει την συγκοινωνιακή ασφάλεια των πολιτών». Έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι:  «Θέλουμε η Β.Α. Αττική να μην είναι η πίσω αυλή της Αττικής, αλλά η όμορφη αυλή που θα φαίνεται ».

Στην ομιλία του  ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης είπε τα εξής: « Πρόκειται για ένα έργο πνοής για την περιοχή. Ένα έργο αναπτυξιακό που έρχεται, μετά από χρόνια, συζητήσεων, καθώς οι μικρότητες και τα μικροσυμφέροντα δεν το άφησαν να προχωρήσει. Σήμερα ξεπερνάμε τα εμπόδια και η ιδέα του Β .Οικονόμου αρχίζει να γίνεται πράξη γιατί ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης την αποδέχτηκε και τη στηρίζει. Μια Περιφέρεια που ακούει τους δήμους. καθώς οι δήμοι έχουν την ανάγκη της Περιφέρειας για την κατασκευή σημαντικών έργων ανάπτυξης στην Αττική. Είναι ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας προς αυτό το σκοπό».

Την Οικονομική και Τουριστική προοπτική ανάπτυξης του έργου τόνισε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Β. Οικονόμου. «Πρέπει κάθε πολίτης να γίνει κοινωνός του έργου γιατί με την κατασκευή αυτού του οδικού άξονα η Β.Α. Αττική θα μπει σε αναπτυξιακή προοπτική. Θα αναπτυχθεί οικονομικά και τουριστικά, γιατί δεν θα είναι απλά μια οδική σύνδεση. Θα αναπτυχθεί χωροταξικά και οικιστικά  η ευρύτερη περιοχή, ενώνοντας ταυτόχρονα τρείς σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, τον Τύμβο του Μαραθώνα, την Ραμούντα. και του Αμφιαράειου. Μια διαδρομή που θα γίνει τουριστική  και  θα μπει στις ημερήσιες εκδρομές των τουριστών από το υπουργείο Τουρισμού με τεράστιο όφελος για την ευρύτερη περιοχή». Έκλεισε την ομιλία του χαρακτηρίζοντας την περιοχή:  «Βόρεια Ριβιέρα, όπου η τουριστική ανάπτυξη θα σεβαστεί το φυσικό περιβάλλον και που θα είναι συνέχεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος  Μαραθώνα κ. Στ. Τσιρκας είπε ότι: «Δεν αποδέχομαι τον όρο Ριβιέρα, αλλά το όρο Β.Α. ακτή. Έχουμε είπε  60 χιλ ακτογραμμής που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος που όμως, για χρόνια, δεν είχαμε την ίδια αντιμετώπιση. Πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες. Εμείς στηρίζουμε αυτό το έργο γιατί θα δώσει μια νέα πνοή και ανάπτυξη στην περιοχή μας. Σήμερα  βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι για να ξεκινήσει αυτό το έργο που όλοι οραματιζόμαστε».

Ο  πρόεδρος του ΑΟΠΑ κ. Νίκος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στον  ρόλο που διαδραματίζει ο φορέας ώστε ξεμπλοκάρουν και να τρέχουν έργα – μικρά και μεγάλα- στην περιφέρεια Αττικής. Ένα από τα έργα είναι και ο οδικός άξονας Ωρωπού – Μαραθώνα συνολικού μήκους 16,8 χιλιομέτρων.

 «Πρόκειται για ένα έργο που η οραματική σκέψη του κ.  Πατούλη οδηγεί σε ανάπλαση την ευρύτερη περιοχή … Ένα σύνολο μελετών που θα δώσει το τελικό αποτέλεσμα ώστε αυτό να είναι το βέλτιστο δυνατό. Η μελέτη ύψους 3,2 εκατ. ευρώ θα έχει όλα τις απαραίτητες υπομελέτες ώστε το έργο να είναι άρτιο. Συγκεκριμένα  θα αποτελείται από  4 ανισόπεδους κόμβους, 18 οχετούς, αντιπλημμυρικών έργων, 2 γέφυρες, 100 και 80 μέτρων αντίστοιχα και 1 τεχνικό έργο»,  τόνισε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής κ. Αθ. Κατσιγιάννης , επισημαίνοντας επίσης ότι:  «υπάρχουν δύο σκέψεις για τον οδικό άξονα, η πρώτη να χαραχτεί  στις παρυφές των βουνών και η δεύτερη  παραλιακά. Σε 16 μήνες θα έχουμε την οριστική πρόταση για την χάραξη του άξονα».

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Βλάχος, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου  στον σύντομο χαιρετισμό του. «Είναι θετικό ό, τι γίνεται στην περιοχή. Την αναβαθμίζει και της δίνει  προοπτική  ανάπτυξης. Πέρα από τα όποια προβλήματα και εμπόδια  που θα ανακύψουν η περιοχή θα αξιοποιηθεί. Θα πάρει αξία η χρήση γης και θα αναπτυχθεί τουριστικά. Είναι ένα έργο για το οποίο χρειάζεται να ενώσουμε δυνάμεις. Χρειάζεται όμως και η κατασκευή ενός κάθετου δρόμου που θα συνδέει  τον  Ωρωπό με το εθνικό δίκτυο και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των κατοίκων»

Παρέστησαν στην Ημερίδα οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής κ.κ. Αθ. Αυγερινός και Ν. Πέππας, η πρώην Βουλευτής Ι. Στεργίου, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Γ. Γαβρήλ και Γ. Οικονομάκος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Λίτσας, Πέτρος Δέδες και Νώντας Δημητρίου, οι αντιδήμαρχοι Μαρκοπούλου΄κ. Γ. Αρμυριώτης  και Αυλώνα κ. Ν. Τζεβελέκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Αγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ. Καυκόπουλος, ο Πρόεδρος της Ο.Σ. Ωρωπού κ. Γ. Παναγόπουλος, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων και πλήθος Δημοτών.














 
























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου